Santiune pentru incalcarea RGPD in urma postarii de catre un operator, pe grupul de WhatsApp al angajatilor sai, a unei cereri de demisie a unui salariat al sau

posted in: GDPR | 0

Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat, în luna aprilie 2021, o investigație la operatorul World Class România S.A., constatând încălcarea dispozițiilor art. 32  din Regulamentul General privind Protecția Datelor.

Ca atare, operatorul World Class România S.A. a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 9.851.00 lei (echivalentul a 2000 EURO).

În cadrul investigației demarate în urma primirii unei sesizări, Autoritatea Națională de Supraveghere a constatat că operatorul World Class România S.A. a postat pe grupul de WhatsApp al angajaților săi o cerere de demisie a unui salariat al său, permițând astfel accesul neautorizat al tuturor membrilor respectivului grup WhatsApp la anumite date personale ale acestuia (nume, prenume, adresă, serie și număr act de identitate, cod numeric personal, informații legate de solicitarea de încetare a raporturile de muncă).

Mai multe amanunte puteti citi aici pe pagina web a ANSPDCP.

Be Smart! Protect your data and respect GDPR!

3 Shares