Amendă acordată în Norvegia, în urma accesării adresei de email a unui fost angajat și pentru că nu a fost închisă adresa de email la încheierea contractului de muncă!

posted in: GDPR | 0

Întrebare: în câte firme sau instituții din Romania se întâmplă acest lucru, respectiv accesarea adreselor de email ale foștilor angajați sau ale angajaților existenți și neînchiderea acestor adrese de email ale foștilor angajați?

Răspunsul, vă rugăm să îl dați dumneavoastră!

Autoritatea norvegiana de protecție a datelor cu caracter personal a pornit o investigație în acest sens, în urma unei plângeri depusă de către un fost angajat, care a aflat că adresa lui de email a fost folosita in continuare de către managerul unei companii, manager care schimbase parola și se conectase la contul de e-mail al reclamantului în fiecare zi pentru o perioadă de șase săptămâni după încetarea raporturilor de muncă. Autoritatea norvegiana de protecție a datelor cu caracter personal a considerat că managerul companiei respective nu a avut o bază legală atunci când a accesat datele fostului angajat.

De asemenea, Autoritatea norvegiana de protecție a datelor cu caracter personal a dispus ca respectiva companie să stabilească măsuri de control intern și să implementeze proceduri pentru accesul la e-mailurile angajaților și foștilor angajați și a amendat întreprinderea cu 15.000 EUR (150.000 NOK). Autoritatea norvegiana de protecție a datelor cu caracter personal a subliniat că stabilirea procedurilor ar crea conștientizare și ar promova conformitatea cu reglementările în vigoare.

Pentru mai multe amănunte, sursele sunt aici și aici.

Be Smart! Protect your data and respect GDPR!

264 Shares