Amendă acordată de ANSPDCP unui operator (în această speță: o instituție financiară nebancară), pentru instalarea de camere audio video în birourile angajaților

posted in: GDPR | 0

” Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat în luna aprilie 2022 o investigație la operatorul  Concordia Capital IFN S.A. și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 5 și art. 6 din Regulamentul General privind Protecția Datelor.

Operatorul Concordia Capital IFN S.A. a fost sancționat cu amendă în cuantum de 19.772,4 lei (echivalentul sumei de 4000 EURO).

Sancțiunea a fost aplicată ca urmare a unei sesizări prin care se reclama faptul că operatorul a instalat camere audio-video în birourile angajaților săi cu încălcarea prevederilor legale în materia protecției datelor personale.” – ANSPDCP

Mai multe amănunte puteți să citiți aici.

dataprotectionsecurity.ro: „Așteptăm cu mare interes evoluția viitoare în acest an 2022 și ne dorim ca să avem la noi în țară cât mai mulți operatori de date cu caracter personal, care să respecte întocmai prevederile Regulamentului, astfel încât, să avem cât mai puține amenzi acordate, iar acestea să fie cât mai adaptate condițiilor economice existente în țară!”

Be Smart! Protect your data and respect GDPR!

59 Shares