ANSPCP a amendat un împuternicit al unui operator, pentru trimiterea de email-uri fără folosirea opțiunii de ascundere a adreselor de email ale destinatarilor.

posted in: GDPR | 0

„Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat în luna mai 2022 o investigație la SC Interactions Marketing SRL și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 32 alin. (1) lit. b) din Regulamentul General privind Protecția Datelor.

SC Interactions Marketing SRL, în calitate de împuternicit al unui operator, a fost sancționată cu amendă în cuantum de 4.942,3 lei (echivalentul sumei de 1000 EURO).

Investigația a fost demarată ca urmare a unor plângeri formulate de o persoană vizată care a reclamat faptul că un operator a transmis prin e-mail un mesaj comercial către mai multe persoane dezvăluind astfel adresele de e-mail ale acestora.

În cadrul investigației efectuate s-a constatat că SC Interactions Marketing SRL, în calitate de împuternicit, a derulat o campanie pentru operatorul reclamat, în cadrul căreia a transmis un mesaj comercial către adresele de poștă electronică aparținând unui număr de 27 de persoane, fără ascunderea acestora, permițând astfel divulgarea neautorizată a adreselor de e-mail către ceilalți destinatari.” ANSPDCP

Puteti să citiți aici mai multe amănunte.

dataprotectionsecurity.ro: „Așteptăm cu mare interes evoluția viitoare în acest an 2022 și ne dorim ca să avem la noi în țară cât mai mulți operatori de date cu caracter personal, care să respecte întocmai prevederile Regulamentului, astfel încât, să avem cât mai puține amenzi acordate, iar acestea să fie cât mai adaptate condițiilor economice existente în țară!”

Be Smart! Protect your data and respect GDPR!

59 Shares