Brexit-ul si protectia datelor cu caracter personal in perioada urmatoare

posted in: GDPR | 0

Am fost si suntem in continuare, martori ai procesului de separare a Marii Britanii (https://ro.wikipedia.org/wiki/Marea_Britanie) de Uniunea Europeana.

Un capitol nescris inca, este viitoarea relatie pe parte de protectie a datelor cu carcater personal dintre Uniunea Europeana si Marea Britanie.

Cu toate ca avem unele perspective pozitive, referitoare la evolutia ulterioara a relatiilor economice, politice si juridice, totusi, aceste lucruri nu au fost inca pe deplin clarificate.

Din partea UE, avem o nota mai veche adoptata in octombrie 2019 dar si alte informari ulterioare, dintre care as aminti aici, in special, acest link de pe site-ul ec.europa.eu, care trateaza dimensiunea internationala a protectiei datelor cu caracter personal.

Partea britanica a a creat pe site-ul guvernamental gov.uk un link special care trateaza perioada de tranzitie, in care ne aflam acum, perioada de tranzitie la care se refera si acest comunicat de presa din partea UE.

Este clar ca, drepturile cetatenilor europeni, si protectia datelor cu caracter personal, sunt prioritati in legislatia Uniunii Europene.

Asteptam cu totii, cu interes, evolutiile din lunile urmatoare!

Be Smart! Protect your data!

273 Shares