European Data Protection Board – precizari referitoare la viitoarele orientari privind prelucrarea datelor în lupta împotriva COVID-19.

posted in: GDPR | 0

In data de 7 aprilie, in cadrul celei de-a 20-a sesiuni plenare, Consiliul European pentru Protecția Datelor a discutat si a atribuit mandate subgrupurilor de experti pentru a dezvolta si intocmi îndrumări cu privire la mai multe aspecte ale prelucrării datelor în lupta împotriva COVID-19.

Pe scurt:

  • geolocalizare și alte instrumente de urmărire în contextul focarului COVID-19 – a fost acordat un mandat subgrupei experților în tehnologie pentru conducerea acestei lucrări;
  • prelucrarea datelor privind sănătatea în scopuri de cercetare în contextul focarului COVID-19, a fost acordat un mandat pentru conformitatea, guvernarea electronică și expertul în domeniul sănătății pentru conducerea acestei lucrări.

Este pentru toata lumea foarte clar, prioritatea acestor doua subiecte prezentate mai sus, este ridicată la nivelul EDPB. Pe langa aceste doua subiecte, deocamdată, EDPB a decis amânarea lucrărilor de îndrumare privind instrumentele și practicile de telemunca în contextul focarului COVID-19.

Declaratia presedintelui EDPB, Andrea Jelinek: „EDPB se va misca rapid pentru a emite îndrumări cu privire la aceste subiecte în termenul cel mai scurt posibil pentru a vă asigura că tehnologia este utilizată într-un mod responsabil pentru a sprijini și a spera să câștige bătălia împotriva pandemiei corona . Cred cu tărie că protecția datelor și sănătatea publică merg mână în mână. „

Agenda intalnirii si alte amanunte pot sa fie consultate aici si aici.

Be Smart! Protect your data and respect GDPR!

14 Shares