CJUE – Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, a anulat joi acordul „Privacy Shield” – supranumit: „scutul de protecţie a datelor”

posted in: GDPR | 0

Asa numitul acord „Privacy Shield”, a fost considerat nevalid joi (16 iulie 2020), de catre CJUE – Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, datorita riscurilor pe care le prezinta programele americane de supraveghere si control a acestor date. A fost considerat ca acest acord aduce atingere drepturilor persoanelor vizate ale caror date cu caracter personal sunt transferate catre Statele Unite ale Americii, pentru ca, autoritatile SUA pot sa acceseze aceste date fara ca aceste autoritati sa se limiteze in vreun fel la strictul necesar, atunci cand acceseaza aceste date.

Cu toate acestea, CJUE – Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, a considerat ca mecanismul existent de transfer de date, numit „clauze contractuale standard” este valid. Prin prisma acest „mecanism de transfer de date” diverse companii pot transfera date cu caracter personal ale cetatenilor europeni in alte tari, pentru a putea furniza servicii de inalta performanta, cum ar fi: servicii cloud, data hosting, date financiare etc.

Mai multe detalii puteti citi si aici

Be Smart! Protect your data and respect GDPR!

14 Shares