Operatorul S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. a fost sancționat contravențional de către ANSPDCP

posted in: GDPR | 0

Conform ANSPDCP:

În data de 01.10.2021 Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat o investigație la operatorul S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 32 alin. (1) lit. b) și alin. (2) din Regulamentul General privind Protecția Datelor (RGPD), precum și încălcarea dispozițiilor art. 5 alin. (1) lit. a) și ale art. 6 alin. (1) din RGPD.

Operatorul S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. a fost sancționat contravențional astfel:

– amendă în cuantum de 24.739,50 lei, echivalentul a 5.000 EURO, pentru încălcarea dispozițiilor art. 32 alin. (1) lit. b) și alin. (2) din RGPD;

– avertisment, pentru încălcarea dispozițiilor art. 5 alin. (1) lit. a) și ale art. 6 alin. (1) din RGPD.

Investigația a fost demarată ca urmare a transmiterii de către operator a mai multor notificări de încălcare a securității datelor cu caracter personal.

Autoritatea națională de supraveghere a constatat că operatorul nu a implementat măsuri tehnice și organizatorice adecvate în vederea asigurării unui nivel de securitate corespunzător riscului prezentat de prelucrare.

Această situație a condus la accesarea ori divulgarea ilicită către destinatari eronați, a datelor cu caracter personal ale unui număr de 325 persoane fizice.

Sursa: ANSPDCP

Be Smart! Protect your data and respect GDPR!

69 Shares